Vitamina C: cui, când, pentru ce?

Publicat:

Toată lumea știe despre vitamina C, dar nu toată lumea cunoaște detaliile importante. Pentru a vă facilita alegerea produselor în magazin, e nevoie să cunoaștem acest ingredient, mai detaliat.

În primul rând, vitamina C este cunoscută ca un antioxidant, adică încetinește procesul de îmbătrânire. Iluminează pigmentarea și post-acneea, uniformizează nuanța pielii și, de asemenea, promovează sinteza acidului hialuronic și a colagenului (și, prin urmare, întinerește!), previne deshidratarea și uscarea. Vitamina C întărește capilarele, îmbunătățind starea pielii cu rozacee, reduce inflamația și accelerează vindecarea.

Cine are nevoie de vitamina C? Da, tuturor, dar mai ales celor care observă piele lăsată, microrelief neuniform, pigmentare, culoarea ternă a pielii. Aceste simptome indică o deficiență de acid ascorbic.

Cindella Multi-Antioxidant Ampoule - acest ser a fost numit o descoperire în îngrijirea pielii anti-îmbătrânire, deoarece reface pielea la nivel celular. Prin urmare, rezultatul utilizării produsului este acumulat și stocat pentru o lungă perioadă de timp.

Care este mai bună cremă sau ser cu vitamina C?
Cele mai eficiente, desigur, sunt serurile cu vitamina C. Ele pătrund cel mai adânc în piele și au efectul maxim.

Ar trebui să aplic cremă după serul cu vitamina C și cum?
Dacă serul conține forma acidă a vitaminei C, așteptați 15-30 de minute înainte de a aplica crema. Dacă vitamina C este stabilă, puteți utiliza imediat o cremă de față. O regulă care nu poate fi omisă este: serurile fără lipide (ceramide, uleiuri, adică grăsimi) din compoziție trebuie folosite numai în tandem cu cremă. Fără cremă, serul se va evapora pur și simplu înainte de a avea timp să înceapă să funcționeze. Dar chiar dacă serul conține, de exemplu, ceramide, nu te grăbi să renunți la cremă, aceasta va spori foarte mult efectul serului.

Vita Bomb Serum este un ser, cu cea mai ușoară textură, în care vitamina C acționează în tandem cu rutina, iar acest lucru este cel mai util pentru rozacee.

Iar acum este timpul să ne preocupăm de formele vitaminei. Vitamina C are zeci de forme. Cea mai comună și cea mai acidă formă este acidul ascorbic. Cel mai eficient datorită pătrunderii rapide în piele și cel mai stabil. Ambalajul produsului este etichetat cu acid ascorbic sau acid L-ascorbic.

Factori care cresc stabilitatea acestuia:

  • pH-ul produsului este sub 3,5;
  • vitamina E și/sau acid ferulic în compoziție;
  • încapsularea (de exemplu, în ulei) produs bifazic;
  • ambalaj întunecat sau opac;
  • dozatorul nu are contact cu aerul.

Nu vă faceți griji, producătorul a luat în considerare toate aceste puncte și le-a aplicat.

Alte forme de vitamina C care sunt stabile: Ascorbyl Glucoside, Tetrahexyldecyl Ascorb, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Sodium Ascorbyl Phosphate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Ascorbyl Palmitate, 3-O-ethyl Ascorbate.

Serul concentrat Vita C Plus Spot Correcting Concentrate Ampoule conține o capsulă lipozomală inovatoare cu vitamina C (25% din totalul ingredientelor) cu o structură fosfolipidă care garantează o absorbție ridicată a ingredientelor în piele.

Vitamina C poate fi folosită pe față vara?

Da, se poate! Și este necesar, dar recomandăm totuși ca produsele cu concentrație mare de vitamina C să fie utilizate în procesul îngrijirii de seară. Vitamina C este o componentă care doar ajută pielea să se protejeze de factorii de stres, în special de daune UV, dar aplicată dimineața poate provoca pigmentare. Iată un ingredient atât de ciudat, dar util.

Nu uitați, de câteva reguli importante atunci când vine vorba de vitamina C:

  1. Folosește SPF!
  2. Nu folosiți produse cu peptide: vitamina C acidă le va neutraliza efectul (acest lucru nu se aplică formulelor gata făcute de la producători, ei au avut grijă de tot).
  3. Nu combinați produsele cu concentrație mare de vitamina C cu alte produse care conțin concentrații mari de ingrediente foarte active, în același tratament, pentru a evita iritația. De exemplu, cu retinol, acizi AHA, BHA.
  4. Utilizarea produselor cu vitamina C poate fi însoțită de o ușoară roșeață, efect de furnicături, ceea ce este absolut normal.
  5. Serul cu vitamina C nu se va păstra mult timp deschis, folosiți-l! Producătorul va indica întotdeauna pe ambalaj data de expirare după deschidere. Și da, în acest proces, produsul își poate schimba culoarea, ceea ce este normal, dacă nu ați încălcat regulile de depozitare.

Strălucește cu vitamina C și My Skin, expert în frumusețe Tatiana Goncearuc.

Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!