Uscăciunea și descuamărea

Filtrează după
Brand
Preț (MDL)
Produse:0
Sortează
Sortează după:
Sortează:
Produse: 482

Produse cosmetice împotriva deshidratarii, uscăciunii și descuamării pielii feței

Uscat sau deshidratat?

Pielea deshidratată este adesea confundată cu pielea uscată, dar pielea uscată nu are gresare și substanțe nutritive, în timp ce pielea deshidratată este lipsită de umiditate.

Pielea uscată este o afecțiune congenitală care se caracterizează prin lipsă de inflamație, pori invizibili, elasticitate scăzută, predispus la descuamare și senzație de etanșare, produce mai puțin sebum decât pielea normală. Din cauza lipsei de sebum, pielea uscată nu are lipidele de care are nevoie pentru a reține umiditatea și a forma o barieră de protecție împotriva influențelor externe. Este foarte subțire, predispus la apariția timpurie a ridurilor.

Pielea deshidratată este o afecțiune temporară pe care o poate avea orice tip de piele ca urmare a îngrijirii necorespunzătoare sau a expunerii la factori externi. Porii de pe o astfel de piele pot fi mariti, tenul este tern sau cu subton gri, aspru la atingere cu peeling, dupa spalare apare o senzatie de etanseitate, iar produsele de ingrijire nu fac fata, unele zone chiar se inrosesc si apare mancarime, până la sfârșitul zilei fondul de ten se sterge de pe piele. Acest lucru se întâmplă deoarece pielea absoarbe toată umezeala din ea și rămâne doar pigmentul uscat.

Prin urmare, pentru pielea uscată, atât nutriția, cât și hidratarea sunt importante, iar pentru pielea deshidratată, hidratarea intensă este cea care va înlătura această afecțiune incomodă.