Toată lumea a auzit deja despre ingrediente anti-îmbătrânire atât de populare, cum ar fi peptidele, colagenul și mucina de melc. Dar există o altă componentă anti-îmbătrânire minunată care ridică multe întrebări și neînțelegeri - celulele stem.

Oamenii de știință studiază acest ingredient de ceva timp și au ajuns la concluzia că este util folosirea celulelor stem pentru a combate ridurile, pentru a îmbunătăți reînnoirea pielii și aspectul general al acesteia. Tot acestea sunt folosite în cercetarea medicală inovatoare pentru a trata boala Alzheimer și unele tipuri de cancer. Acum le puteți cumpăra fără prescripție medicală sub formă de cremă sau ser. Dar există o diferență majoră: aceste celule stem provin din plante. Cu toate acestea, ele acționează similar cu celulele stem umane și pot avea efecte anti-îmbătrânire asupra pielii.

Celulele stem vegetale sunt capabile să stimuleze activitatea celulelor umane care sunt responsabile pentru restabilirea și menținerea elasticității pielii și reducerea ridurilor. În același timp, celulele fitostem sunt sigure; nu intră în conflict cu cele umane, deoarece nu conțin informații genetice și sunt curățate de hormoni. Și este greșit să credem că unele dintre aceste celule vor deveni celule noi ale pielii. Amintiți-vă că celulele vegetale nu pot deveni celule umane și nu mai sunt în viață odată ce au fost procesate și adăugate la produsele de îngrijire a pielii.

Cum se obțin celulele stem din plante? De obicei, se folosește o metodă biotehnologică pentru aceasta: se face o incizie pe o bucată de țesut vegetal, celulele din locul ei încep să se dividă activ, formând o masă celulară care are toate proprietățile celulelor stem. Se pune într-un mediu lichid cu substanțe nutritive, iar apoi componentele necesare sunt izolate, purificate și stabilizate.

Deci, care sunt celulele stem din plante folosite în cosmetică?

Mărul elvețian are un puternic efect hidratant și antioxidant, stimulează regenerarea pielii și reduce semnele îmbătrânirii.

Centella asiatică reduce sensibilitatea pielii, întărește pereții vaselor de sânge, vindecă deteriorarea și netezește textura pielii.

Edelweiss este un puternic antioxidant și stimulator al proceselor metabolice.

Strugurii – conține resveratrol, rezistă fotoîmbătrânirii, accelerează regenerarea, mărește elasticitatea pielii.
Și, de asemenea, rododendron, comfrey, argan, saponaria.

Principiul de funcționare al celulelor stem din plante se bazează pe reînnoirea și regenerarea țesuturilor, iar acestea sunt procese continue în corpul uman. Celulele stem vegetale furnizează materialele de construcție necesare pentru aceste procese. Celulele vegetale „activează” abilitățile pielii care s-au estompat în timp, datorită compușilor peptidici, aminoacizilor și altor componente active.

Simțiți-vă liber și utilizați produse care conțin celule stem vegetale și mențin pielea tânără.

Expert în frumusețe, Tatiana Goncearuc.