De ce crema este lipicioasă? Este rea?

Publicat:
Care este produsul cosmetic ideal? Efect vizibil, parfumat ușor, consum econom și o textură ușoară, plăcută, care se absoarbe instantaneu.
Dar se întâmplă că după aplicarea produsului pe piele să rămână lipicios și să respingem astfel de produse, indiferent de efectul lor uluitor.
 
Hai să ne clarificăm: o substanță lipicioasă este ceva rău?
 
Primul și, poate, cel mai important argument: substanța lipicioasă nu este deloc un indicator al unui produs de calitate rea! Multe ingrediente active în forma lor pură au o textură lipicioasă sau uleioasă. Și pentru ca produsul din recipientul pe care îl deschideți să se dovedească a fi o textură plăcută, producătorul poate folosi diferiți agenți de îngroșare siguri. Dacă producătorul optează pentru o compoziție minimalistă și refuză să folosească astfel de componente, atunci produsul își va păstra textura naturală.
 
De ce produsul mai poate fi lipicios?
  1.  Aplicați prea mult produs. Dar mai mult nu înseamnă mai bine. Chiar dacă pielea are nevoie de îngrijire intensivă, ea nu este capabilă să absoarbă absolut tot ceea ce aplici. Dacă crema sau serumul se simte lipicios, încercați să îl aplicați într-un strat mai subțire.
  2.  Produsul nu este potrivit tipului tău de piele. Produsele groase, bogate, hrănitoare sunt ideale în caz de exfoliere și uscăciune. Dar pentru tenul gras sau mixt predispus la strălucire excesivă, astfel de texturi vor fi grele și incomode, vor fi absorbite slab și pot lăsa o peliculă pe față.
  3. Regula de aur a îngrijirii: începe cu cea mai ușoară textură și trece la una mai densă. O cremă groasă nu va lăsa să treacă serumul ușor, din cauza căruia va rămâne o peliculă lipicioasă pe față.
 
       4. Produsul nu are timp să fie absorbit. Este nevoie de timp pentru ca pielea să absoarbă tot ce pui pe ea.  Și dacă nu lăsăm tonerul să se usuce și aplicăm  serumul pe fața care este umedă, astfel încât să funcționeze ca conductor; atunci serumul are nevoie de timp pentru a fi absorbit - faceți pauză.
 
Așadar, textura lipicioasă a unor creme, măști sau serumuri este rezultatul unei concentrații mari de ingrediente. Și asta e bine. Dacă acest produs are un conținut ridicat de vitamina C, acid, retinol, atunci cu siguranță va dura mai mult timp pentru a se asimila. Prin urmare, efectul va fi mai puternic. Puteți lăsa aceste soluții de îngrijire pentru utilizarea de seară. Nu uita de toner! Acționează ca un conductor și ajută produsul să se absoarbă mai repede și mai bine. Pentru a absorbi mai bine produsul, nu-l amestecați mult, ci aplicați cu mișcări ușoare de bătaie. Nu ignora exfolierea: celulele moarte ale pielii împiedică absorbția completaă a produselor de îngrijire.
 
Cu drag, experta ta în frumusețe, Tatiana Goncearuc.
 
Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!