Ingredient la modă: retinolul.

Publicat:

Fiecare ingredient se confruntă cu valul său de popularitate. Așa a fost cu acidul hialuronic, vitamina C, niacinamidă. Retinolul este în tendințe acum. Literal, din orice sursă de frumusețe puteți auzi despre el. A devenit la modă folosirea produselor cu retinol. La modă este un cuvânt înfricoșător când vine vorba de sănătatea și siguranța pielii noastre.

Atât este la modă sau se poate?

Din fericire, retinolul este un ingredient bine cercetat, așa că îl puteți aplica în siguranță urmând reguli simple.
Retinolul este o formă de vitamina A, dar toată lumea este obișnuită să numească retinolul prin una din formele și derivații acestuia. Deci, ce face vitamina A pielii noastre?

  1. Are efect de întinerire. Se realizează prin reînnoirea celulară: ciclul de reînnoire a pielii sănătoase este de 28-30 de zile, dar acest proces încetinește odată cu vârsta. Și aici retinolul vine în ajutor, care pur și simplu face ca celulele să se reînnoiască mai repede. Retinolul stimulează sinteza de colagen și acid hialuronic în piele, crescând astfel elasticitatea și fermitatea și eliminând lăsarea.

COSRX Uleiul cu retinol The Retinol 0,5% Oil:

Uleiul conține 0,5% retinol pur stabilizat, care acționează pentru a îmbunătăți densitatea și textura pielii, stimulează intens reînnoirea celulară și ajută la reducerea manifestărilor schimbărilor legate de vârstă.

  1. Proprietățile antioxidante ale retinolului protejează membranele celulare de deteriorarea radicalilor liberi, prelungind tinerețea.
  2. Ajută la tratarea acneei prin normalizarea producției de sebum din piele, reducând astfel numărul de inflamații și puncte negre.
  3. Iluminează pigmentarea, inclusiv petele post-acnee și reduce semnele de fotoîmbătrânire. Deoarece retinolul activează reînnoirea celulară, pigmentul se ridică din straturile profunde ale pielii la suprafață și în cele din urmă se desprinde.

Deoarece retinolul este un ingredient activ, este foarte recomandat să îl introduceți treptat în rutina dumneavoastră de frumusețe. Cum?

COSRX Crema cu retinol The Retinol 0.1 Cream​:

Crema cu retinol este formulată cu un raport special de ingrediente active și va fi o opțiune excelentă pentru cei care încep să se familiarizeze cu retinolul în rutina lor de îngrijire a pielii.

În cele 1-2 săptămâni de utilizare se folosește de 2-3 ori pe săptămână în îngrijirea de seară, reducând treptat intervalele dintre aplicații. Timp de 3 săptămâni, puteți utiliza până la 5 ori pe săptămână.

Amintiți-vă că faza de obișnuire poate fi prelungită sau scurtată în funcție de individ. Iar furnicăturile, roșeața și peelingul sunt reacții naturale în timpul fazei de obișnuire.

SOME BY MI Crema în zona din jurul ochilor Retinol Intense, 30 ml: 

Crema are trei funcții principale: netezirea ridurilor, acțiunea de strălucire și restabilirea elasticității pielii.

Nu combinați retinolul cu alte ingrediente active într-un singur tratament din cauza riscului de iritare a pielii. Cum ar fi acizi sau vitamina C în concentrație mare. Și când veniți la magazin pentru produsele cosmetice noi sau la cosmetolog pentru proceduri, asigurați-vă că ați avertizat că utilizați un produs cu retinol - corectitudinea recomandărilor și acțiunilor specialistului va depinde de aceasta.

Elizavecca Cremă de față anti-îmbătrânire cu retinol EGF Elastic Retinol, 100 ml:

Crema are o textură bogată, elastică, care hrănește și hidratează eficient pielea, activează producția de colagen, luptă împotriva ridurilor și lasării, are un efect pronunțat de strângere, făcând pielea mai elastică și mai suplă.

Amintiți-vă că retinolul este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării și nu uitați de utilizarea obligatorie a cremei SPF atunci când utilizați retinol. (Dar o folosești pe tot parcursul anului, nu?)

Pentru a vă spori confortul, vă puteți îmbunătăți îngrijirea cu creme hidratante și produse cosmetice cu ceramide.
În concluzie. Oricum cine are nevoie de retinol? Acesta este util pentru pielea cu primele modificări legate de vârstă, care își pierde fermitatea și elasticitatea, cu riduri mimice; pentru tenul matur, în care procesele de regenerare încetinesc; pentru pielea cu probleme; pentru a elimina pigmentarea și post-acneea, pentru a uniformiza nuanța și tonusul pielii.

Și absolut nu este nevoie de retinol pentru o piele tânără și sănătoasă. Orientați-vă fluxurile financiare către produsele cu o bună hidratare și cu un factor de protecție solară, minimizând astfel riscurile de pigmentare, inflamație și linii de expresie timpurii.

Expertul tău în frumusețe, Tatiana Goncearuc.

Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!