Piele matură și cremă pentru copii. Are vreun sens?

Publicat:

Piele matură și cremă pentru copii.Are vreun sens? 

Este greu de spus de ce o femeie matură folosește produse cosmetice pentru copii: asta a făcut întotdeauna mama sau are mai multă încredere într-un produs pentru copii. Vrem să credem că producătorul nu va adăuga nimic periculos sau interzis la produsul pentru copii. Dar până la urmă, un producător „matur”, precum și unul „copii”, trece toate verificările de conformitate, pentru certificatele de calitate și siguranță.

De regulă, cremele pentru adulți conțin ingrediente mai utile menite să rezolve multe probleme cu care pielea copiilor nu se confruntă. Pielea sănătoasă a bebelușului nu are nevoie de nutriție intensivă, albire și anti-îmbătrânire. Prin urmare, cremele pentru bebeluși sunt de obicei simple ca compoziție și cu o singură sarcină.

Ei bine, principalul lucru care trebuie menționat - ceea ce este benefic pentru pielea copiilor nu este întotdeauna benefic și pentru noi, de aceea trebuie de știut ca nivelul pH-ului pielii copiilor este mai mare decât cel al adulților. În medie, nivelul PH al unui adult este de aproximativ 5, iar pentru bebeluși și copii aproximativ 7. Ceea ce face deja ajustări la compoziție. În plus, pielea copiilor nu produce sebum în același mod ca și adulții. De aceea, crema pentru bebeluși va conține întotdeauna fie ulei mineral, fie lanolină. Sarcina principală a cremei pentru bebeluși fiind protecția, aceasta formand un ocluzal, adică o peliculă protectoare pe piele, pentru că copilul are nevoie de ea. Dar dacă pielea copiilor are nevoie de un astfel de rezultat, atunci pielea adultă va experimenta alcalinizarea pielii cu toate consecințele care decurg: erupții cutanate și blocarea porilor, procesele metabolice din piele vor încetini. Și dacă la copii pelicula protectoare nu împiedică schimbul de substanțe din cauza metabolismului ridicat, atunci pielea adultului va reacționa într-un mod care cu siguranță nu-ți va plăcea.

Adulții au nevoie de ocluzie atunci când pielea este traumatizată de îngrijire agresivă, arsuri solare, apă clorurată a piscinei, dacă vă spălați sistematic fața cu săpun (aceasta este o adevărată crimă împotriva pielii!), expunerea la vânt puternic și îngheț, când sensibilitatea este crescută și orice atingere sau aplicare chiar și de cremă hidratantă aduce disconfort. În aceste cazuri, este necesară ocluzia pentru a permite pielii să se refacă. Dar chiar și așa, pielea adultului rămâne matură și recomandăm creme protectoare de ingrijire pentru o perioadă destul de scurtă, până la 5 săptămâni. O astfel de cremă va conține ceramide, lanolină, ceară de albine. Dar, în același timp, va ajuta pielea cu factori de regenerare precum mucina de melc, de exemplu.

Pentru femeile care doresc nu doar să înmoaie pielea, ci și să o mențină tânără și sănătoasă cât mai mult timp, crema pentru copii nu este un ajutor.

Uneori, aud astfel de păreri că totul este marketing, iar acum, folosesc cremă pentru bebeluși și pielea mea este netedă, iar ridurile au devenit mai puțin vizibile. Da este posibil. Într-adevăr, mai puțin vizibil. Și o să explic de ce. După cum spuneam mai sus, crema pentru copii creează o peliculă ocluzivă, și previne evaporarea umezelii, rezultând o mini inflamare pe pielea adultului, pielea este netezită și voila! De parcă ridurile ar fi netezite. Dar atunci scenariul este același: alcalinizarea pielii și încetinirea proceselor metabolice.

Este puțin probabil ca cineva să încerce să ungă un copil cu creme pentru adulți cu mucină de melc sau galactomiză. De ce este permis în sens invers? :)

COSRX Crema regeneranta cu ceramide pentru fața Balancium Comfort Ceramide Cream pentru toate tipurile de piele, în special pentru pielea deteriorata și sensibilă

Cremă calmantă cu centella și extracte de fructe verzi

Tonerul pentru fața hipoalergenic cu Ph scăzut, cu madecossozid și pantenol, calmează, împrospatează și înmoaie rapid pielea sensibilă și iritată, restabilește instantaneu bariera lipidică protectoare a pielii.

Balsamul de față are proprietăți intense de vindecare, liniștitoare, ameliorează starea pielii deteriorate, iritate, sensibile, capricioase, elimină senzația de uscăciune, roșeață și peeling.

MEDI-PEEL Esență oxigenata cu lactobacterii care restabilește imunitatea pielii și uniformizează delicat tonusul.

Masca de noapte A'pieu Madecassoside este un tratament intensiv revitalizant care hidratează și calmează pielea pe durata întregii nopți, ameliorează stresul, relaxează, accelerează vindecarea diferitelor inflamații și, de asemenea, ajută la întărirea barierei pielii, astfel încât pielea să fie protejată.

 

Elizavecca Pudră enzimatică de curațare pentru fața Milky Piggy Hell-Pore Clean Up oferă o îngrijire și curățare delicată în profunzime, fără a traumatiza pielea, potrivită pentru orice tip de ten.

Expertul tău în frumusețe, Tatiana Goncearuc!
Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!