Post-acnee și ce să faci cu ea?

Publicat:

Persoanele care au piele problematică vor înțelege: în cele din urmă, a fost posibil să se elimine toate procesele inflamatorii de pe piele și să se obțină o remisiune stabilă, dar totuși pielea nu este fericită. Și totul pentru că, după inflamație, pe piele rămân cicatrici și pete de vârstă, care umbresc bucuria recuperării. Aceasta este post-acnee, ele apar la locul inflamației vindecate și pot rămâne pe piele până la câțiva ani, iar a scăpa de ele este adesea mai dificil decât a scăpa de acnee în sine.

Una dintre principalele cauze ale petelor stagnante este leziunile pielii. Și de aceea în niciun caz nu trebuie să strângi singur acneea: astfel poți deteriora vasele de sânge, motiv pentru care se formează o pigmentare nedorită. Dacă ignori utilizarea cremei de protecție solară, riscați și să faceți post-acnee: nu numai că soarele poate provoca noi erupții cutanate, ci și „remediază” orice urmă de inflamație a pielii, provocând și mai multă producție de melanină. Pielea, pe propriul mecanism de apărare, începe să secrete activ melanină, un pigment care protejează celulele de deteriorare. Melanina se acumulează în zona de inflamație și rămâne pe piele, chiar și atunci când coșul în sine a trecut.

Ce concluzii se pot trage:
1. Nu stoarce acneea.
2. Folosește SPF pe tot parcursul anului în fiecare dimineață.
3. Aplicăm îngrijire selectată corespunzător care calmează pielea și accelerează vindecarea inflamației.

Cremă SPF cu glutation - o componentă puternică de strălucire și efect antiinflamator.

Ce să faci dacă post-acnee ți-a stricat sentimentul de victorie asupra acneei?
Cel mai eficient remediu pentru post-acnee este exfolierea regulată. Regulat, dar atent și fără fanatism. Pentru exfolierea zilnică delicată alegem spume, seruri sau creme cu un procent scăzut de acizi blândi, pe ambalajul cărora scrie: „Pentru uz zilnic”.

Apieu Glycolic Acid Peeling Booster este un peeling delicat care conține acid AHA (3%), acid BHA (0,45%) și sevă de mesteacăn (30%).

Peeling-urile acide cu un procent mai mare de acizi ajută la accelerarea reînnoirii pielii, elimină particulele vechi keratinizate, uniformizează tonusul și microrelieful neted. Pentru un rezultat eficient, folosim peeling-uri de uz casnic în mod regulat, dar nu des, de 1-2 ori pe săptămână, în funcție de tipul, starea și nevoile pielii.

Produsele cu retinol ne ajută ca pielea să fie intens reînnoită, dar ne amintim de regula importantă: fie retinol, fie acizi.

O alternativă pe bază de plante la retinol este un bakuchiol la fel de puternic.

Ce altceva poate fi în grija noastră pentru a face tenul mai uniform și a ușura pigmentările nedorite: niacinamidă, extract de dud, vitamina C, arbutină, acid tranexamic.

Fiți frumoase, expertul tău în frumusețe, Tatiana Goncearuc.

Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!