Acizi

Filtrează după
Brand
Preț (MDL)
Produse:0
Sortează
Sortează după:
Sortează:
Produse: 99

Acizi în produse cosmetice pentru îngrijirea pielii feței

Cel mai mare grup de acizi folosiți în cosmetică sunt AHA și BHA.
Acizi AHA - aceștia sunt alfa-hidroxiacizii care au primit denumirea generală de fructe, deoarece se găseau inițial în fructe: glicolice, lactice, malice, citrice, migdale. Acizii AHA promovează exfolierea stratului de suprafață, au efect hidratant, au efect antiinflamator și antioxidant asupra pielii și stimulează sinteza de colagen.
Acidul salicilic aparține BHA - beta-hidroxiacizi. Este solubil în grăsimi, ceea ce înseamnă că poate pătrunde și curăța cu ușurință porii, poate dizolva punctele negre, are un efect antiinflamator, ajută la prevenirea înfundarii porilor și, bineînțeles, exfoliază pielea. Acidul salicilic este cel mai adesea recomandat persoanelor cu ten gras predispus la acnee.
Acizii PHA (polihidroxiacizi) sunt o generație relativ nouă de acizi. Acizii PHA sunt foarte asemănători cu acizii AHA, dar au acțiune mult mai blândă și sunt de obicei recomandați posesorilor de piele sensibilă și reactivă, deoarece datorită dimensiunii mari a moleculei, pătrund în piele mai lent și nu provoacă iritații și inflamații.
Nu se recomandă în îngrijire combinarea acidului cu vitamina C, retinolul , pentru a nu provoca o creștere a sensibilității pielii. Acizii AHA trebuie utilizați cu prudență pe pielea uscată și matură; acidul BHA este contraindicat în timpul sarcinii. De asemenea, nu combina produsele cu peptide si acizi intr-un singur tratament si nu uita de protectia solara!