Rutina de îngrijire a pielii

În rețeaua de magazine Myskin, vei găsi produse potrivite pentru orice tip de ten, indiferent dacă este uscat, gras sau mixt. Cu ajutorul produselor inovatoare de îngrijire a pielii de la branduri asiatice de renume, rutina ta zilnică se va transforma într-un adevărat ritual plăcut. Mai jos, vei găsi pașii esențiali pentru rutina de dimineață și cea de seară, care te vor ajuta să obții o piele sănătoasă și strălucitoare. Utilizând toți pașii îngrijirii, nu uita să acorzi atenție zonei gâtului și decolteului.

Morning Routine

Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 1: Curățare

O bună curățare a tenului este un pas important în rutina coreeană de îngrijire. Cu ajutorul spumei sau al unui gel de curățare îndepărtează reziduurile de sebum și celulele moarte, care s-au acumulat pe piele pe parcursul nopții. Astfel, cu un ten perfect curat ești gata pentru următorii pași.

Tip produse: spumă, mousse sau gel de curățare

 
Alege produse
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 2: Tonifiere

La etapa de tonifiere se restabilește echilibrul optim de pH și se pregătește pielea pentru următorii pași de îngrijire a pielii. Tonerul hidratează, calmează pielea și servește drept intermediar pentru pașii următori de îngrijire, amplificând acțiunea celorlalte produse.

Sfat: Tonerul se aplică pe pielea uscată a feței cu ajutorul palmelor curate, prin mișcări de tapare. Discul de bumbac îmbibat cu toner poate fi folosit drept compres local pentru zone care necesită atenție suplimentară. Tonerele cu acizi pot fi aplicate folosind un disc de bumbac.

Tip produse: toner, mist, booster, toner pad

Alege produse
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 3: Îngrijire specială

Pasul trei reprezintă inima rutinei coreene de îngrijire a pielii. Această etapă îți permite să abordezi probleme specifice ale pielii, cum ar fi hiperpigmentarea sau ridurile, folosind esențe, seruri, ampule și uleiuri. Personalizează-ți rutina pentru a trata nevoile tale specifice de îngrijire a pielii.

Sfat: Atunci când aplici mai multe produse în straturi, începe de la consistența cea mai ușoară la cea mai densă. Începe cu esența, apoi folosește serul. Serurile pot fi aplicate în straturi până la 3 produse pentru a intensifica efectul tratamentului.

Tip produse: esență, ser, ampulă, ulei
 
Alege produse
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 4: Mască și patchuri

1-2 ori pe săptămână, acordă un tratament deosebit pielii tale folosind o mască de față. Măștile alginate, din pânză și hidrogel sunt folosite pentru a oferi hidratare intensă și nutriție pielii, în timp ce favorizează absorbția substanțelor active în piele. În rutina matinală de îngrijire a pielii, aceste măști ajută la revigorarea și luminarea tenului. Tot la această etapă, poți să aplici și patch-uri pentru ochi pentru a hidrata zona de sub ochi, a elimina edemul și pentru a oferi privirii tale un aspect odihnit. 

Tip produse: mască alginată, mască din țesătură, mască hidrogel, măști lavabile, pacth-uri pentru ochi

 
Alege o mască
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 5: Cremă de față și ochi

Aplicarea zilnică a cremei de față este importantă pentru sănătatea și aspectul pielii. Aceasta hidratează tenul, oferă hrană și nutriție, tratează probleme specifice și îmbunătățește în general textura pielii. Îngrijirea zonei din jurul ochilor este la fel importantă, deoarece pielea în această zonă este mai subțire și mai delicată decât cea de pe restul feței și este predispusă la uscare și deshidratare. Aplicarea unei creme hidratante adecvate în această zonă ajută la menținerea nivelului optim de hidratare, prevenind aspectul obosit și apărând liniile fine și ridurile.

Sfat:
- Poți sări peste acest pas în îngrijirea pielii dacă crema ta de protecție solară oferă hidratarea și îngrijirea necesare pielii, de asemenea, dacă pielea ta necesită o îngrijire mai ușoară (pentru tipul de ten gras sau mixt).
- Dacă preferi texturile mai ușoare, alege să folosești emulsii, în loc de creme.

Tip produse: creme de fațăemulsiecremă contur ochistick zona ochilor

Alege cremă
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 6: Protecția solară

Protecția solară este un pas non-negociabil în îngrijirea tenului. Razele nocive ale soarelui deteriorează pielea la nivel celular și provoacă foto îmbătrânirea. Deci utilizarea protecției solare este crucială pentru menținerea sănătății și tinereții pielii. Aplică protecție solară în fiecare zi, chiar și când afară este un timp înnorat.

Sfat: Pentru o protecție eficientă aplicați cantitatea recomandată de produs (2 degete de cremă) cu 15-20 minute înainte de a ieși afară, deoarece acesta începe să funcționeze numai după absorbția completă.

Tip produse: cremă, stick, cushion, spray

 
Alege SPF
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 7: Uniformizarea tonului

Etapa finală a procesului complex de îngrijire a pielii este crearea unui ton al feței perfect uniform. Pe lângă fondul de ten, în cosmetica coreeană sunt foarte populare produsele precum BB creme și cushioane. Acestea sunt compuse în proporție de 60% din ingrediente de îngrijire și 40% din ingrediente de colorare și corectare. Astfel BB-cremele și cushionele nu doar uniformizează tonul feței, dar au și grijă de piele pe parcursul zilei.

Sfat: Fondul de ten și BB-crema cu SPF oferă o protecție suplimentară împotriva soarelui, dar nu sunt suficiente în totalitate. Este important să aplici cantitatea corectă de SPF (fondul de ten într-un strat subțire, iar SPF-ul într-un strat mai gros) și să reaplici în mod regulat produsele de protecție solară, precum și să iei și alte măsuri de protecție solară pentru a te asigura că pielea ta este protejată eficient împotriva efectelor nocive ale radiațiilor solare.

Tip produse: fond de ten, BB-cream, Cushion, CC-cream

Alege produse

Evening Routine

Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 1: Curățare în 2 etape - Demachiere

Curățarea în două etape are un rol crucial în menținerea sănătății și frumuseții pielii. Produsele utilizate în această etapă dizolvă machiajul și impuritățile acumulate pe parcursul zilei și pregătesc pielea pentru îngrijirea ulterioară. Este recomandat să folosești uleiuri hidrofile sau balsamuri, deoarece acestea sunt cele mai eficiente metode pentru îndepărtarea impurităților de la suprafața pielii și din pori, precum și a texturilor dense, cum ar fi SPF-ul, fondul de ten și machiajul în general.

Important: Dacă nu folosești produse de make-up, dar aplici zilnic produse cu protecție solară, această etapă este obligatorie pentru tine. Folosește ulei sau balsam hidrofil pentru a elimina eficient crema cu SPF de pe pielea feței.
Există și spume/geluri de curățare destinate înlăturării texturilor dense și curățării profunde a pielii. Acest lucru este indicat pe ambalajul produsului. O spumă obișnuită nu poate pătrunde adânc în pori și nu poate îndepărta resturile de machiaj sau SPF.

Tip produse: Ulei hidrofil, balsam de curățare, apă micelară, apă micelară bifazică, șervețele demachiante

Alege produse
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 2: Curățare în 2 etape - Curățare

Continuă curățarea pielii cu o spumă, gel sau un mousse de curățare. Aceste produse vor ajuta la îndepărtarea impurităților, a resturilor de machiaj și a uleiului hidrofil.

O astfel de curățare minuțioasă în 2 etape reprezintă garanția unui ten curat și previne blocarea porilor și apariția punctelor negre, a comedoanelor închise și a inflamațiilor.

Tip produse: spumă, mousse sau gel de curățare

 
Alege produse
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 3: Exfoliere

Pielea ta se regenerează constant, iar celulele moarte rămân la suprafața pielii. Exfolierea este procesul de îndepărtare a celulelor moarte ale pielii din stratul său superior. Această etapă ajută la uniformizarea tonului și texturii pielii, elimină aspectul tern al tenului și curăță porii, permite produselor de îngrijire să pătrundă în profunzime, previne formarea punctelor negre și a comedoanelor închise. Vestea bună e că după exfoliere, aplici produsele de îngrijire pe un strat de celule vii, iar fondul de ten nu va face scame și se va aplica uniform.

Sfat: Exfoliază pielea nu mai des de 1-3 ori pe săptămână, în funcție de tipul de ten. Orice tip de piele are nevoie de exfoliere, important este să alegi produsul și frecvența potrivită.

Tip produse: peeling-gel, pudră enzimatică, discuri exfoliante, măști exfoliante, scrub

 
Alege exfoliant
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 4: Tonifiere

La fel ca în rutina ta matinală de îngrijire a pielii, etapa de tonifiere restabilește pH-ul pielii și o pregătește pentru a absorbi în totalitate următoarele tratamente.

Tip produse: toner, mist, booster, toner pad

Alege produse
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 5: Îngrijire specială

La fel ca în rutina de dimineață, folosește produse de îngrijire specială pentru a aborda probleme specifice. Cu toate acestea, tratamentele de seară pot fi diferite față de cele de dimineață. Seara poți folosi produse mai active, cu ingrediente cu maximă concentrație, pentru a elimina eficient imperfecțiunile pielii.

Sfat: Serurile cu acizi și retinoizii se aplică doar în rutina de seară, deoarece aceștia fac pielea mai sensibilă la soare. Obligatoriu se aplică un produs de protecție solară următoarea zi după utilizare, pentru a preveni apariția petelor pigmentare și arsurilor solare.

Tip produse: esențăser, ampulăulei

 
Alege produse
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 6: Cremă de față și ochi

În timpul serii, recomandăm o cremă nutritivă sau una hidratantă, dar cu o textură mai densă decât în rutina de dimineață. Pe durata nopții, pielea are timp suficient pentru a absorbi nutrienți benefici. Și nu uita de crema de ochi pentru a preveni apariția liniilor fine, umflăturilor și ridurilor. Aplică produsele cu 30 de minute înainte de culcare, iar dacă organismul tău are tendința de a reține apa, aplică crema cu o oră înainte. Pentru a elimina surplusul de produs, înainte de somn, poți tapota ușor pielea cu un șervețel uscat.

Sfat: Aplică o cantitate mică de cremă pentru ochi (de mărimea unui bob de orez) cu mișcări blânde de tapotare, strict pe osul orbital: sub ochi și sub sprâncene.

Tip produse: creme de față, emulsie, cremă contur ochi, stick zona ochilor

Alege cremă
Rutina de îngrijire a pielii
Pasul 7: Mască de noapte

Pentru a maximiza recuperarea, hrănirea și hidratarea pielii, utilizează o mască de noapte care nu necesită clătire, de 2-3 ori pe săptămână, după crema de noapte obișnuită sau în locul ei.

Sfat: Dacă pielea este deshidratată sau extrem de sensibilă și are nevoie de recuperare rapidă, utilizează masca de noapte în fiecare seară timp de 2 săptămâni, iar apoi treci la regimul standard de utilizare.

Tip produse: mască de noapte

Alege mască