De ce este interzis să speli fața cu săpun.

Publicat:

Îți aduci aminte de poezia din copilărie în care se povestește cum mama a spălat-o pe Mila cu săpun și Milei nu i-a plăcut? Ei bine, de fapt, Mila a făcut corect: atât faptul că nu-i plăcea săpunul, cât și faptul că a refuzat să-l folosească :)

Te speli pe fata cu sapun? Săpun obișnuit? Dacă răspunsul tău este “da”, atunci ascultă de ce trebuie să încetezi imediat să faci asta. Și dacă „nu”, atunci acum vei afla de ce faci ceea ce trebuie.

Săpunul, chiar și săpunul pentru copii, conține alcali, deoarece săpunul este produs printr-o reacție chimică între grăsimi și alcali. Alcalii sunt cei care distrug mantaua hidrolipidica - acea pelicula protectoare foarte subțire de la suprafața pielii, parte a barierei noastre epidermice. Dar bacteriile benefice trăiesc în ea, protejându-ne pe noi, pielea noastră de efectele nocive ale mediului. Folosirea produselor alcaline precum săpunul obișnuit de toaletă deschide „ospitalier” ușa bacteriilor dăunătoare, pielea devine uscată, descuamata, își pierde elasticitatea, se acoperă cu pete roșii, devine foarte sensibilă fapt care o să-ți provoace o senzație de etanșeitate și disconfort.  În plus, expunerea la soare, vant, temperaturi extreme, apa nu fac decat sa sporeasca acest disconfort. Și, ca rezultat, totul duce la o varietate de probleme ale pielii și chiar la faptul că o simplă cremă hidratantă poate provoacă o senzație dureroasă.

O altă veste tristă: săpunul subțiază stratul cornos al pielii, ceea ce ajută la reținerea umidității în organism. Și, ca rezultat, duce la deshidratarea pielii. Iar o stare de deshidratare este o stare tristă: acestea sunt ridurile precoce, porii măriți, un ten pământesc și toate acestea creează o senzație de strângere, peeling și sensibilitate crescută. Apropo, același lucru se întâmplă atunci când folosești proceduri de curățare profundă foarte intens: perii mecanice, gomaj, concentrații mari de acizi, rulouri: stratul lipidic (protector) al pielii nu are timp să se refacă și, ca urmare, ai iritație, peeling și inflamații. Amintiți-vă că curățarea, atât zilnică, cât și profundă, ar trebui să fie cât mai blândă posibil, fără a vă traumatiza pielea și cu produsele care se potrivesc cu tipul tenului dvs.

Ei bine, ultima „surpriză”: ca urmare a folosirii săpunului obișnuit, pielea uscată devine și mai uscată, iar pielea grasă devine și mai grasă, deoarece este nevoită să se apere împotriva efectelor agresive ale săpunului prin creșterea secreției de sebum. Dar, dacă încă ești adeptul tradițiilor sau pur și simplu îți place mai mult formatul de săpun, atunci alege formatul „săpun fără săpun”. pH-ul său este cât se poate de apropiat de cel fiziologic (5,5-7), iar compoziția acestuia este bogată în uleiuri și extracte pentru un efect de catifelare și îngrijire.

 

Săpun pentru curățarea delicată și calmarea pielii cu probleme, avand în compoziția sa uleiuri și calamină.

Săpunul cu o formulă blândă este potrivit pentru pielea problematică și sensibilă ce are în compoziția sa centella, ceai verde și arbore de ceai.

Adepta unei ingrijiri corecte a pielii, expertul tău în frumusețe, Tatiana Goncearuc!

 
 
Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!