Reînnoirea stratului superior al pielii durează aproximativ 28 de zile. Acest proces se bazează pe ciclul de viață al principalelor celule ale pielii - keratinocite.Gelul enzimatic delicat ROUND LAB 1025 Dokdo Peeling Gel exfoliază stratul de celule keratinizate, uniformizează suprafața pielii, îmbunătățește tonusul și textura, catifelează și netezește. Datorită complexului de enzime din bază, produsul este potrivit chiar și pentru pielea sensibilă.

Ele își au originea în stratul cel mai de jos al epidermei noastre, exact acolo unde se află celulele care se divid activ. Cum se întâmplă acest proces de actualizare? Imaginați-vă că stați într-o coadă lungă și vă îndreptați încet și lin spre scopul mult așteptat :) După ce v-ați atins obiectivul, părăsiți coada fără regret :) Aproximativ același proces are loc și cu keratinocitele. Pe măsură ce keratinocitele se maturizează, se deplasează spre suprafața pielii, fuzionându-se treptat în celule moarte numite solzi cornoși și, interconectate, astfel de solzi servesc drept cea mai importantă barieră de protecție a pielii. De-a lungul timpului, stratul de solzi cornoși se dezlipesc, cedând loc următorilor. Și acesta este un ciclu continuu de-a lungul vieții noastre.

Dar! Dacă capacitatea pielii de a se repara singură se deteriorează, iar acest lucru se poate întâmpla din cauza vârstei sau a bolii, pielea devine ternă, de culoare cenușie, elasticitatea scade, iar grosimea stratului de celule moarte crește. (Și, ca rezultat, aplicăm produsele noastre preferate de îngrijire a pielii pe un strat gros de celule moarte).

Serul-peeling hipoalergenic cu LHA (acid lipohidroxi) MEDIPEEL LHA Soonsoo Peel Serum îndepărtează celulele epidermice moarte și impuritățile de pe piele fără a irita pielea, fără a lăsa disconfort pe piele. Potrivit pentru utilizarea zilnică, inclusiv pe pielea matură.

Un element important: va dura aproximativ 40 de zile pentru a reînnoi celulele pielii după 35 de ani și până la trei luni după 60 de ani, așa că dacă dorim să menținem pielea radiantă, netedă și tânără cât mai mult timp, trebuie să o ajutăm.

PHA Resurfacing Glow Peel este un nou concept de „peeling-gel cu textură apoasă” care desfundă porii prin penetrarea umezelii fără a fi nevoie de exfoliere fizică. Potrivit pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă.

Acesta este motivul pentru care procedurile de exfoliere ale pielii sunt importante la orice vârstă. Această procedură curăță pielea tânără, scapă de punctele negre și reduce riscul de comedoane închise și inflamație. Ajută la refacerea pielii mature și oferă netezime, prospețime și tinerețe.

Etude House Baking Powder Crunch Pore Scrub este un scrub pe bază de bicarbonat de sodiu, exfoliază stratul cornos, elimină punctele negre și excesul de sebum, uniformizează tenul și îi îmbunătățește culoarea și are efect antibacterian. Potrivit pentru ten gras, mixt și normal. Nu este recomandat pentru pielea cu inflamație.

Rafturile magazinelor vă încântă cu selecția de produse exfoliante: acestea includ exfoliante si peeling-uri pe bază de acizi sau enzime, acestea sunt peeling-uri si masti speciale, și pudra enzimatică. Principalul lucru este să alegeți ce vi se potrivește tipului dvs. de piele.

Elizavecca Milky Wear Salicyl Cream- masca peeling pentru față cu efect de curățare în profunzime, creată pe bază de acid salicilic, curăță pielea, reduce inflamatiile si previne altele noi. Potrivit pentru îngrijirea tenului mixt, gras și problematic, nu rănește pielea.

Cât de des trebuie efectuată această procedură? Pentru tenul uscat si matur este suficient o data la 7-10 zile. Pentru pielea cu sebum, combinată, predispusă la imperfecțiuni - de 2 ori pe săptămână. Dar nu uitați de regulile importante:

  1. Concentrați-vă pe propriile simțiri, acestea ar trebui să fie cât mai confortabile.
  2. Acționați cât mai atent posibil, fără a încerca să curățați pielea „până la punctul de a scârțâi”.
  3. Nu folosiți deodată mai multe produse de exfoliere unul după altul.
  4. Dacă îngrijirea dvs. conține produse cu retinol sau un conținut ridicat de acizi și vitamina C, atunci veți avea nevoie de procedura de exfoliere mult mai rar. Sau poate nu va fi deloc nevoie.

Expert în frumusețe, Tatiana Goncearuc.