De ce se întâmplă că atunci când petrecem mai mult timp și utilizăm mai multe produse pentru îngrijirea pielii, să nu vedem întotdeauna rezultatul mult așteptat? Sau chiar se agravează? Să ne uităm la ce rezultate negative poate aduce:

1. Selecție greșită de produse cosmetice. Nu este potrivit pentru tipul de piele, pentru starea pielii sau pentru problema care necesită rezolvare. De exemplu, produsele cu retinol nu vor aduce întinerirea dorită sau iluminarea pigmentării dacă pielea suferă de hipersensibilitate. Într-o astfel de situație, mai întâi restabilim bariera de protecție și apoi rezolvăm alte probleme.​

2. Dacă folosiți măști pe bază de argilă pentru pielea deshidratată, o puteți usca, deoarece argila atrage umezeala din piele. Pielea suprauscată capătă o nuanță cenușie și apare descuamări, pe care machiajul o va îmbunătăți doar vizual. Prin urmare, dacă vă plac măștile de argilă, atunci alegeți unele cu ingrediente care vor reface bariera de protecție și vor hidrata pielea.

3. Dacă aveți rozacee și vasele de sânge sunt vizibile pe față, atunci nu ar trebui să utilizați scrub-uri sau orice proceduri de vătămare a pielii, gadgeturi sau produse de înfrumusețare. Pentru o piele atât de delicată, se potrivește pudra enzimatică sau un gel-peeling cu o textură blândă pe bază de apă.

4. Dacă sunteți predispusă la edeme dimineața, atunci este mai bine să înlocuiți o cremă cu conținut ridicat de acid hialuronic cu o cremă cu colagen și alte ingrediente hidratante. Pentru că o astfel de cremă va atrage umezeala și va crește umflarea. În acest caz, este mai bine să alegeți produse cu cofeină, ceai verde, trehaloză și niacinamidă.

5. Obiceiul de a bea băuturi printr-un pai protejează smalțul dinților, dar provoacă formarea de riduri în jurul buzelor. Și este foarte greu să luptați cu acest tip de riduri.
 
6. Ei bine, ultimul sfat de la celebrul scriitor și persoană publică americană (și om!) Kurt Vonnegut. În 1995, Kurt Vonnegut a ținut un discurs absolvenților Universității din Massachusetts, care rămâne actual și astăzi: „Dragi absolvenți! Aplicați protecție solară! Dacă v-aș putea da un singur sfat pentru viitor, ar fi despre protecție solară. Beneficiile utilizării acesteia au fost dovedite de oamenii de știință... Bucurați-vă de putere și frumusețe.
 
La care sunt fericită să mă alătur, expert în frumusețe Tatiana Goncearuc.