Cum curățăm corect pielea după aplicarea cremei SPF?

Publicat:

Am discutat deja de mai multe ori că o cremă cu protecție solară este importantă și necesară, acum să vorbim despre cum să curățăm corect pielea după aplicarea protecție solare.

Pe parcursul zilei, crema a avut grija de piele și a protezat-o de factorii nocivi, seara vine timul să o eliminăm corespunzător de pe față și să continuăm cu îngrijirea zilenică. Pentru a evita urmări neplacute, este necesar să facem acest lucru corect și sigur.

Prima și cea mai importantă regulă: cremele SPF nu se spală ușor cu apă, așa că în astfel de cazuri alegem următoarele produse: ulei hidrofil, șerbet, cremă de curățare. Acestea funcționează conform principiului „Grăsimea se dizolvă prin grăsime”. Pentru cei care nu sunt încă familiarizați cu aceste produse, vă voi spune ceva mai mult.

Uleiul hidrofil este un demachiant, care se activează prin contactul cu apa. Acesta este primul pas în curățare. Corect, delicat și eficient.

Cremă de șerbet, balsam hidrofil, ulei - toate acestea sunt soiuri ale aceluiași produs în esență. Doar din motive de îngrijorare pentru alegere și preferințe diferite, producătorii coreeni ne-au prezentat o varietate de produse.

Există multe legende în jurul uleiului hidrofil, că usucă pielea sau, dimpotrivă, contribuie la apariția acne. Apropo, aceste simptome indică o încălcare a barierei protectoare epidermice, și nu uleiul în sine este cel care sparge această barieră, ci utilizarea sa necorespunzătoare, sau utilizarea abuzivă a altor produse cosmetice.

Uleiul hidrofil trebuie aplicat acolo unde texturile dense trebuie spălate. Cu crema BB sau CC, cu protecție solară, cu un fond de ten, cu machiaj de lungă durată, niciun alt produs nu poate face față mai bine decât uleiul hidrofil. Este important să înțelegem că, deoarece uleiul hidrofil este un demachiant, este ceva care precede spălarea pielii.

Prin urmare, următorul pas este spălarea. Spălare cu spumă sau gel, care va elimina resturile de ulei hidrofil, SPF, BB și alte.

Deci, cum este bine: ai venit acasă, vrei să cazi pe canapea și să nu te ridici până dimineața, îți faci promisiuni că dimineața vei avea grijă de fața ta cât mai atent posibil și chiar vei face o mască, dar în ciuda tuturor obstacolelor, facem un efort și mergem la baie.

Primul pas: aplică ulei pe fața uscată cu mișcări ușoare de masaj, în funcție de recomandările producătorului, timp de o jumătate de minut sau un minut, adăugă apă și continuă. Clătim cu apă și îndepărtăm imediat reziduurile cu spuma preferată.

Uleiul hidrofil nu este destinat masajului feței sau pentru curățarea pielii care nu are produse cosmetice, de exemplu, dimineața după somn, iar dacă folosiți doar pudră și cremă hidratantă, nu este necesar să folosiți ulei. (Dar sper că folosiți o cremă de protectie solară? :))

Cu drag, beauty expert Tatiana Goncearuc!

Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!