Cuperoza într-un cub de gheață.

Publicat:

Probabil că toată lumea a auzit despre o astfel de rețetă de frumusețe în condiții casnice precum frecarea feței cu cuburi de gheață: cu decoct de mușețel, pătrunjel, apă minerală sau ceai verde. Acum nu vom discuta despre necesitatea de a folosi rețete în condiții casnice netestate cu concentrații necunoscute de substanțe active și alergeni, dar să vorbim în mod specific despre necesitatea și utilitatea de gheață în îngrijirea la domiciliu. Această procedură are cu siguranță contraindicații! Și această procedură are mai multe dezavantaje decât avantaje.

Să specificăm mai întâi ce se întâmplă când ne ștergem fața cu un cub de gheață? Pentru a fi mai clar, imaginați-vă că a fost aruncat brusc un cub de gheață sub haine și pe spate. Cum vă simțiți? Vreți să țipați?? Da, același lucru își dorește și pielea feței dvs. Când pielea intră în contact cu cuburile de gheață, are loc mai întâi o îngustare bruscă a vaselor de sânge și a capilarelor, apoi extinderea acestora. Pentru cei cu piele tânără și sănătoasă, un astfel de ritual poate servi, într-o oarecare măsură, drept antrenament pentru vasele de sânge. Cu toate acestea, dacă există o tulburare circulatorie în vasele mici, cel puțin un vas dilatat este vizibil pe piele sau există un factor ereditar, atunci o astfel de șoc-terapie va avea consecințe negative - va promova formarea de noi vene-păianjen.

Ceramidele sunt cea mai utilă componentă pentru rozacee, pielea iritată și sensibilă și pentru pielea cu modificări legate de vârstă. Ele compensează lipsa propriilor lipide din straturile superioare ale pielii; „integrate” în bariera hidrolipidică și restabilește structura integrală a acesteia.

Analizând problema mai larg, nu doar gheața și rozaceea, orice șoc terapie pentru piele nu pare a fi o soluție adecvată. Pielea va răspunde întotdeauna la orice „atac”. Și deloc nu așa cum credeți.

Vitamina C și niacinamida sunt cei mai buni prieteni pentru rozacee.

Să rezumăm:

  1. Frecarea pielii cu cuburi de gheață este absolut contraindicată persoanelor cu rozacee. Și în situația: eu nu am rozacee, dar mama sau tatăl meu au, nici în acest caz nu este permis.
  2. Cuburile de gheață nu trebuie folosite de persoanele cu alergii la frig, piele sensibilă sau piele cu rozacee.
  3. Nu aș sfătui femeile cu pielea îmbătrânită să se implice în această procedură.

În principiu, nu prea înțeleg cui i se poate recomanda o procedură atât de șocantă pentru piele, când rafturile magazinelor de cosmetice sunt pline de o gamă de produse pentru piele, pentru fiecare gust și buget.

Fă pași mici către un obiectiv mare. Fii blând cu tine însuți.

Expert în frumusețe, Tatiana Goncearuc.

Cuponul a fost folosit cu succes! Cumparaturi fericite!